Botanisk stickning och stick-podcasts

Spring backtwigs_and_willows0 buds_and_blooms1

En tjej som jag tycker gör otroligt snygga stickalster är Botanical Knits-tjejen Alana Dakos. Hon skapar naturinspirerade mönster i höstfärger och av någon anledning bli jag alltid så inspirerad av ryggarna på hennes tröjor. Hon är sjukt duktig verkligen och alla hennes plagg känns verkligen bärvänliga även om många mönster känns ganska avancerade. Jag är i alla fall väldigt taggad på att testa.  Hennes hemsida hittar ni här: botanicalknits.com

Hon har precis som en hel del andra hantverkande amerikaner startat en egen stick podcast. Dvs en liten veckoradio där man går igenom vilka mönster man har jobbat med, tar upp olika fenomen inom stickning och dreglar över fina garner. Hennes stickpod är verkligen astråkig, podkass. Alana har den mest sövande röst man kan tänka sig.Med det sagt tycker jag fortfarande att hon gör jättefina saker och är jätteduktig!

Hösttröjan sidanHösttröja Hösttröjabak

Ett bra tips om man letar lyssning är faktiskt den svenska stickpodcasten ”Stickpodden” som kan vara den enda stickpodden på svenskak hittills. Den är skapad av två hantverkare: Elin och Karin och är en mysig pratpod som gör att man känner sig som en del av en stick-community. Det finns en sån där ”Vi stickare”-känsla över det hela som jag verkligen gillar. Stickning och hantverk kan verkligen vara en otroligt ensam eller otroligt social hobby. Stickcafé eller ensam strumpstickning på kammar’n liksom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s